Herken jij kunstmatig gegenereerde gezichten?

Raad jij wie van deze twee vrouwen AI gegenereerd is?

Rechts of links?
Koos jij voor de rechter afbeelding? Dan ben jij – net als wij – in de maling genomen door een AI-computer, ouch! Met heule slimme software (kun je hier meer over lezen) genereren ze elke twee seconden een nieuw gezicht. In diezelfde tijd wordt hier een reep Tony Chocolonely verorberd door het team van F12 #oops. De software maakt met foto’s van bestaande gezichten een nieuw fictief gezicht.

“in de maling genomen door een AI-computer”

What’s in it for me?
‘Leuk zo’n test, maar AI-modellen bestaan toch al veel langer?’ Klopt, dat geven we toe. Zo maakten we in 2016 kennis met Lil Miquela, de AI gegenereerde influencer op Instagram. Wat we je nu willen meegeven? Je mag deze gegenereerde gezichten gratis, voor elk doeleind gebruiken. Op deze website (generated.photos) kun je er nu al 100.000 downloaden zonder portretrecht. What?! Klinkt te goed om waar te zijn hè? Vinden wij ook, en dat is het voor nu misschien ook wel.

Lil Miquela bestaat alleen op Instagram en heeft zo’n 1,6 miljoen volgers. Wie er precies achter haar schuilgaat is niet bekend. 

“Deze #creepy portretten worden toch niet zo snel hét gezicht van een campagne of organisatie.”

Oeps, foutje
De software genereerde ook een aantal minder geslaagde foto’s. Deze #creepy portretten zouden we toch niet zo snel hét gezicht laten worden van een campagne of organisatie.

Mislukte tanden, vreemde vlekken en vervormingen: dat kun je tegenkomen bij niet geslaagde gegenereerde gezichten.

Heb jij een scherp oog voor AI gegenereerde gezichten?
Het team van Factor 12 daagt je uit! Op de website whichfaceisreal.com kun je zelf testen hoe goed je bent in het herkennen van AI gegenereerde gezichten. Wij hadden er gemiddeld 5 van de 10 goed. Jouw beurt!

Nora-1
Suzanne 1

Gepubliceerd op 23 oktober 2019 door

Nora & Suzanne

Lijkt het je leuk om een keer met ons en/of de rest van het team van Factor 12 in gesprek te gaan over jouw product of dienst? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.